Voeg ons toe aan uw favorieten. Ga terug naar de begin pagina. Info over Reduluxe. Bekijk het assortiment. Snel en veilig on-line bestellen. Neem contact met ons op. sitemap bekijk hier de meestgestelde vragen
 
Hangmatten.

Waar is de hangmat ontstaan? pagina 1/3

Voor zover bekend zijn, ongeveer 1000 jaar geleden, de Maya indianen in Midden- Amerika begonnen met het ma-ken en gebruiken van hangmatten. Deze be-kende cultuur, met één van de meest accurate kalen-ders, maakte architectonisch perfecte bouwwerken, creŽerde haar eigen schrift, en genoot grote bekend-heid vanwege haar diverse weeftechnieken. En juist daar vindt deze comfortabele manier van relaxen zijn oorsprong.
     De bast van de Hamack boom ( hamaca is het Spaanse woord voor hangmat ) was het eerste mate-riaal waar hangmatten mee gemaakt werden. De Sisalplant, verwant aan de AloŽ Vera, kwam enige

Sisalplant

tijd later als vervanger van de bast. Dit werd gedaan omdat het sisal makkelijker te verwerken was en zijn vezels zachter aanvoelden. Het gebruik van katoen is iets wat pas in de laatste 50 á 60 jaar wordt toege-past voor hangmatten.
     Kort nadat Columbus de nieuwe wereld ontdekte, en met scheepsladingen vol kruiden en sieraden van Zuid-Amerika naar Europa voer,ontdekte hij ook dat de inwoners van de Bahama's hun siësta hoofdzake-lijk in een hangmat doorbrachten.

verder ->

Hangmat
Ga terug naar de begin pagina.
Over het ontstaan van de hangmat.
Bekijk het assortiment.
Ingezonden foto's van klanten.
Snel en veilig on-line bestellen.
Over onze diverse bedrijfsmogelijkheden.
Neem contact met ons op.

kijk eens in het assortiment